گوگل سرچ کنسول، Google Search Console یا GSC ابزاری است که گوگل در اختیار مدیران سایت ها قرار داده تا کارایی سایت خود را در نتایج جستجو بررسی کنند. به کمک آن می توان از کم و کیف ترافیک ورودی به سایت اطلاع یافت. گزارشهایی مانند عبارتهایی که ترافیک می آورند و رتبه آنها، میزان نمایش در نتایج و وضعیت ایندکس صفحات، خطاهایی دیده شده، لینکهای دریافتی و ...
بعد از تعریف سایت و اعمال تنظیمات اولیه می توانید آدرسی که دوست دارید سایت با آن دیده شود (با سه تا دبلیو یا بدون آن و ...)، کشوری که مخاطبان شما در آن قرار دارند، سرعت کراول صفحات، سایت مپ های سایت و ... را تعیین و سرچ کنسول را به گوگل آنالیتیکس متصل کنید. اما مهمترین بخشهای سرچ کنسول کدامند؟
Performance
در این بخش میزان ترافیک ورودی از گوگل به سایت و نوسانات آن، عبارتهایی که با آن رتبه دارید، رتبه هایی که دارید، میزان نمایش در نتایج و نرخ کلیک نمایش داده می شود (Clicks, Impressions, Position, CTR). نوعا با مرتب سازی بر اساس هر یک از چهار داده مهمی که ارایه می شود، می توان ایده های برای افزایش عملکرد یافت.
URL inspection
به کمک این ابزار می توانید بررسی کنید که آیا صفحه ای از سایت شما در ایندکس گوگل وجود دارد یا نه؟ اگر وجود دارد آخرین بار کی گوگل آنرا ایندکس کرده است و اگر نیست دلیل نبودنش را بیابید. به هر حال اگر دلیل مشخصی ذکر نشده باشد می توانید همانجا آن صفحه را برای ایندکس شدن به گوگل معرفی کنید
Coverage
بسیاری از مشکلات سئوی سایت مربوط به موارد فنی است. گوگل در این بخش اطلاعات با ارزشی از مشکلات فنی سایت ارایه می دهد. انواع خطاهای سروری و پیدا نشد (همان 404)، صفحاتی که گوگل بی خیال آنها شده، محتوای تکراری، صفحات بلاک شده و ... را در این بخش می یابید.
گوگل بعد از بازدید از صفحات، در یکی از چهار حالت زیر وضعیت ایندکس شدن را گزارش می دهد:
ERROR یا خطا
خطاهای رویت شده و چند آدرس برای نمونه در این بخش ارایه می شود. خطاهایی مختلف وجود دارد که رایج ترین آنها عبارتند از:
رفع انواع خطاهای گزارش شده، از کارهای مهم تکنیکال سئو است.
Mobile Usability
سایت شما در همه رزلوشن ها و همه وسایلی که کاربران با آنها سایت را می بینند باید درست نشان داده شود. در این بخش از سرچ کنسول، می توانید خطاها و نوع مشکل مرتبط با رسپانسیو سایت خود را ببینید.
Links
لینکها همچنان نقشی کلیدی در کسب رتبه ایفا می کنند اما چه لینکهایی به سایت شما داده شده است؟ شما در این بخش از گوگل می توانید همه لینکهای ورودی به سایت خود را ببینید، بررسی کنید و اگر لینکهایی وجود دارند که به رتبه های آن ضرر می زند، درخواست Disavow نمایید (درباره اسپم و الگوریتم پنگوئن بیشتر بدانید). اطلاعات این ابزار در این چهار بخش ارایه می شود:
External Links, Internal Links, Top linking sites, Top linking text
به هر حال آنچه خواندید مروری سریع بر سرچ کنسول بود. ابزار و گزارشهایی که سرچ کنسول از عملکرد سایت در نتایج ارایه می دهد به بررسی و اندازه گیری ترافیک سایت، رفع مشکلات فنی و حضور بهتر در نتایج جستجو کمک می کند. گوگل سرچ کنسول از آن ابزاری است که هر روز باید به آن سر زد و تغییرات روی داده در هر یک از گزارشها را به دقت بررسی کرد. امیدواریم به زودی ویدیویی آموزشی در این باره ارایه نماییم.
"همه طیف افراد باید بتوانند به سایت ها دسترسی پیدا کنند و از آن لذت ببرند" این جمله…
جستجوی صوتی به فناوری "تشخیص گفتار" معروف است…
سایتتان هیچ ایراد فنی ندارد، بهترین…