با گذشت زمان، الگوریتمهای جست و جوی محتوای گوگل بیشتر و بیشتر تکامل پیدا کرده و در هر لحظه هزاران بار خودش را اصلاح کرده و بهتر میسازد.
در نتیجه آن دسته از کسانی که شغلشان تولید محتوا و یا بهینه سازی محتوا برای اینترنت میباشد نیاز دارند تا از این تغییرات و اثر آنها بر کارشان آگاهی داشته باشند. برای این که بتوانید در زمینهی رقابت برای الگوریتمهای گوگل جایی برای خود داشته باشید در سال 2020، نیاز به استراتژیهای مناسبی دارید که متناسب با تغییرات گوگل و نت به طور کل، میباشد. پنج گام زیر استراتژیهای مناسبی میباشند که ما به شما توصیه میکنیم.
1. به امکانات SERP توجه داشته باشید
نتایج موتورهای جست و جو دیگر مانند گذشته صرفا ده لینک آبی و ساده در یک صفحه معمولی نمیباشند. در طی سالهای گذشته امکانات جدیدی در نتایج صفحات جست و جو (یا همان SERP) ظهور پیدا کردهاند. مثل تبلیغات بالای صفحه، تبلیغات پایین صفحه، باکسهای «بقیه این سوالات را هم داشتند» و امکانات اسنیپت مثل لیستها و دیستورالعملها و خیلی از امکانات دیگری که میتوان به آنها اشاره کرد.
و همانطور که بازیکن بزرگ بیسبال یوگی برا گفته: « فقط با نگاه کردن میتوانید خیلی چیزها را ببینید.» امکانات SERP به ما سرنخهایی میدهند تا بتوانیم به خواستههای کاربران پی ببریم. این امکانات باید تاثیر زیادی بر روی این که چطور دست به بهینه سازی محتوا میزنید داشته باشد.
اگر SERP جست و جوی خاصی دارای بستههای تصویری میباشد، بهینه سازی محتوا را تا جایی که ممکن است طوری انجام دهید که عکسهای محتوایتان مانند نمونه مورد قبول گوگل بوده و جست و جویش آسان. برای انتخاب اسامی فایلها، توضیحات عکسها و متن جایگزین (alt text) تصاویر تا جای ممکن سعی کنید از توضیحات توصیفی استفاده کنید.
برای SERP هایی با باکس «بقیه این سوالات را هم داشتند»، آن سوالات را دقیق و شفاف جواب دهید و فرمت سوالها را مثل زیرتیتر (subheader) های درون صفحه تغییر دهید. از دادههای ساختاری (structured data) استفاده کنید تا بهینه سازی محتوا را برای اسنیپتها غنی کنید. بدین ترتیب محتوایتان بهتر دسته بندی شده و کار را برای موتورهای جست و جو آسانتر میکند.
2. به درستی و با دقت هدف جست و جو را شرح دهید
بنابر گفته خود گوگل: «هدف یک جست و جو هنوز هم یکی از بزرگترین فاکتورها برای دسته بندی مطالب توسط ما است.». با در نظر داشتن اهمیت محتوای تولیدیتان، منطقی است که هدف جست و جو را از همان اول کار و پیش از این که دست به تولید محتوا بزنید، تعیین کنید.
دستورالعمل تعیین کیفیت نتایج جست و جوی گوگل سه نوع هدف جست و جو را تعریف میکند. «دانستن، انجام دادن، رفتن». «دانستن» مربوط به جست و جوهایی دربارهی گردآوری اطلاعات است. «انجام دادن» مربوط به نتایجی است که با خرید و فروش و بیزینس در ارتباطند و «رفتن» مربوط به نتایجی است که مربوط به پیدا کردن مسیر میباشد. این مفاهیم به سادگی قابل درکند اما موضوع وقتی سخت میشود که میخواهید در مورد موارد گنگ یا هدفهای چندپاره مطلب تولید کنید.
3. پاسخ مخاطبان را دقیق جواب دهید
برنامهها میتوانند به شما کمک کنند تا این فرایند آسانتر شود اما اگر بودجه کافی برای این امر را ندارید، همیشه میتوانید این کار را به طور دستی هم انجام دهید. صرفا باید عبارت جست و جویی که مد نظرتان هست را توی گوگل تایپ کنید و همراه با نتایج جست و جو، SERP ها که بالاتر به آنها اشاره شد را نیز مشاهده خواهید کرد و ویژگی «بقیه این سوالات را هم داشتند.» را میتوانید ببینید.
معمولا این ویژگی دارای سه تا از معمولترین سوالات مربوط به نتیجه جست و جوی را شامل میشود. با این حال با کلیک کردن بر روی سوالات میتوانید به دهها سوال دیگر نیز دسترسی داشته باشید. این ویژگی SERP یک معدن طلای گردآوری اطلاعات است. چرا که به شما میگوید جست و جو کنندگان وقتی بر روی نتیجهای کلیک میکنند، دنبال چه هستند. اگه محتوایتان حداقل به یکی از سوالات مطرح شده پاسخ ندهد، مخاطبان به جای مطلب شما، به جای دیگری میروند.
با این حال به یاد داشته باشید که این لیست سوالات را نباید آنقدرها هم جدی بگیرید و دقیقا به همان سوالات پاسخ دهید. این که چطور پاسخ سوالات را توی مطلبتان جاسازی میکنید به خودتان بستگی دارد. اگر میخواهید محتوایی که از پیش وجود دارد را آپدیت کنید، مطالب را طوری آنالیز کنید که ببینید آیا به سوالات مطرح شده به نوعی پاسخ میدهد یا نه.
بعضی موارد یک سوال ساده نیاز به پاسخ دقیق و جزئی دارد. در این موارد ممکن است بهتر باشد تا توی پست اصلیتان به یک پاسخ خلاصه و کوتاه بسنده کنید و سپس یک مقاله کامل در مورد آن مطلب بنویسید. به چندین سوال با این روش پاسخ دهید و پس از مدتی یک کلاستر بزرگ در مورد یک موضوع خاص خواهید داشت. فقط به یاد داشته باشید که تمام مطالب آن موضوع را به یکدیگر لینک دهید تا گوگل امتیاز صفحات تان را بالاتر ببرد.
4. یک پوشش کامل و جامع ارائه دهید
تحقیق مهم و بزرگ برایان دین با موضوع آنالیز یک میلیون نتیجه جست و جوی گوگل به این موضوع پی برد که «محتوای جامع و کامل به طور قابل ملاحظهای محتوای سطحی را پشت سر میگذارد». این نتیجه سوالی را به ذهن می آورد: چطور باید کامل و جامع را تعریف کرد و چگونه باید دست به بهینه سازی محتوا زد تا گوگل مطلب را یک محتوای جامع و کامل در نظر بگیرد؟
یک ابزار آنالیز محتوای SEO میتواند برای پاسخ به این مورد کمکتان کند. با این که میتوان این امر را به طور عادی و دستی هم انجام داد، به خاطر پیچیدگیها و زمان زیادی که مورد نیاز است، بهتر است که این موضوع را با استفاده از ماشین لرنینگ حل و فصل کنیم. نکتهی کلیدی اینجا این است که یک مدل موضوعی قدرتمند تولید کنیم که برای کلمه کلیدی مورد نظر یونیک باشد. ساخت یک مدل با کیفیت نیاز به آنالیز هزاران صفحه وب دارد که بدین صورت بدل میشود به امری ناممکن اگر بخواهید به طور سنتی و دستی آن را انجام دهید.
5. هوشمندانه لینکدهی کنید
سادهانگارانه است اگر فکر کنیم صرف نوشتن یک مطلب جامع و کامل و مناسب تنها چیزی است که برای رسیدن به صفحه اول گوگل لازم میباشد. به عنوان مثال یک مقاله سایت Entrepreneur با عنوان «32 روش ثابت شده برای به سرعت پولدار شدن» دومین نتیجه جست و جو در صفحه اول برای عبارت «به سرعت پولدار شدن» میباشد.
اما دقت کنید که این وبسایت 11 هزار مقاله دیگر مرتبط با این موضوع دارد. هرچه قدر مطلب مناسب بیشتر دربارهی یک مطلب داشته باشید، گوگل شما را به عنوان یک منبع معتبر شناسایی کرده و شما را بیشتر به مخاطبان توصیه میکند. اما باید دقت کنید که برای داشتن چنین موقعیت مناسبی، باید آن مطالب مناسبتان را با متنهای مناسب به یکدیگر لینک بدهید.
لینکدهی داخلی به خاطر دلایل متفاوتی بسیار مهم است. اما لینکدهی خارجی نیز اهمیت خودش را دارد پس از هر دوی اینها استفاده کرده و از هیچ کدامشان غافل نشوید.
"همه طیف افراد باید بتوانند به سایت ها دسترسی پیدا کنند و از آن لذت ببرند" این جمله…
جستجوی صوتی به فناوری "تشخیص گفتار" معروف است…
سایتتان هیچ ایراد فنی ندارد، بهترین…